Running Fingers Biografie - deel 1

Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

verder

RF Historie

 Hier volgt een chronologisch overzicht per jaartal van 40 jaar Running Fingers (hierna “RF”). Het zou te ver voeren om alle details van die lange periode in beeld te brengen, maar we zullen een aardige poging doen. De meeste ups (en soms de onvermijdelijke downs) zullen de revue passeren. Wij hebben geprobeerd om alle personen die deel uitgemaakt hebben van dit verhaal hierin te verwerken. Een ieder die wij vergeten zijn te vermelden kan gerust zijn: je was niet interessant genoeg. Veel leesplezier!

 

1977 - Op 2e Kerstdag, 26 december vindt de oprichting plaats van de punkband The Bastards, al snel omgedoopt tot Running Fingers, op dat moment bestaande uit de 17/18-jarige scholieren Jeroen de Lange (zang), Harry de Groot (slaggitaar), Peter Lundh (toen nog met een ‘h’ op het eind; sologitaar) en Paul Witte (bas).

 

1978 - De 15-jarige Charles Posdijk wordt ingelijfd als drummer bij RF. Geoefend werd er op een zolder in de Fuutlaan te Aalsmeer. Eerste optreden vindt plaats in “Het Middelpunt” in Aalsmeer-Oost (toenmalige “Plan Blom”).

De punktijd vierde hoogtij. Optreden clubhuis Uithoorn terplekke geannuleerd wegens ongeregeldheden…... (lees verder) Dat jaar komt Jan Franssen even meezingen met Jeroen. Jan tipte de band om te gaan oefenen bij kwekersbedrijf Jacques Fierkens aan de Noordammerweg te Amstelveen. Daarna besluiten Jan en Jeroen RF dat jaar voor gezien te houden. Harry, Peter, Paul en Charl gaan verder als rockband.

 

1979 - Optreden Oude Veiling op Koninginnedag  tijdens een bandjesfestival. Jeroen de Leur slaat dit gade en is niet onder de indruk. Zie foto met toenmalige eigenaar Paul Oldenburger, duidelijk wel onder de indruk van deze drukbezochte middag.

Oefenruimte Fierkens wordt opgezegd, oefenruimte Machineweg wordt betrokken. MRA vraagt op komende nieuwjaarsdag RF om op te treden, live op de radio. Jeroen de Leur laat zich overhalen om slag/sologitaar te gaan spelen bij RF, die dan weer met z’n vijfen zijn.

 

1980 - 1 januari MRA-radio 1e live-optreden met Jeroen. 5 januari Shiva. Terugkeer naar Fierkens: een speciale ruimte (acoustisch ideaal) is ingericht. Maar er moet nu wel betaald worden voor deze prachtige oefenruimte.

 

1981 - Eerste studiodemo Nite-Flite Amsterdam. Fool’s illusion, Get down, Keep on rolling. Cock Spaargaren wordt roadie van de band.

 

1982 - Klankboeket Bloemenveiling als ‘rockband’ met Aalsmeerse Harmonie. Cock: “Oh! Herr Burgemeister!” Verder veel oefenen, weinig optreden. Dat kwam onder meer doordat RF weigerde in Adamskostuum te spelen voor een organisator die daar met name om vroeg.

2e Kerstdag 5 jarig bestaan in Sunrise. (Lees hier het bijbehorende hilarische trekhaak verhaal)

Net daarvoor solo-uitstapje Jeroen en Paul als Bahrock. Demo opgenomen in opnieuw Nite-Flite studio (All is dead and gone, Tomorrow en The happiest time of my life). Aanschaf synthesizer die Paul gaat bespelen. Harry gaat bassen en Peter doet nu naast zang tevens slaggitaar. RF speelt nu meer symphonische en melodieuze rock. Cock Spaargaren doet gastoptreden tijdens oefensessies, dat later leidt tot een act tijdens optredens.

verder